6 Δεκ 2011

Ένα γιορτινό τραπέζι - Το πατρόν του μήνα

Ο Δεκέμβριος έφτασε και όλα γύρω είναι στολισμένα!
Μου αρέσει τόσο πολύ να κάθομαι να χαζεύω τα φωτάκια που λαμπυρίζουν από τις γειτονικές τζαμαρίες.., είναι μια ατμόσφαιρα πολύ γλυκιά και πολύ γιορτινή, με το που μπήκε ο Δεκέμβρης η γειτονιά μου έλαμψε! Παρότι όλοι γνωρίζουμε ότι «η κατάσταση» δεν είναι και στα καλύτερα της, πιστεύω πως παντού ο καθένας με τον τρόπο του θα κάνει το σπιτικό του να μυρίζει Χριστούγεννα!









Εγώ με τη σειρά μου θα σας προτείνω άλλο ένα γιορτινό τραπέζι λόγο των ημερών, μιας και η άποψή μου είναι ότι δεν χρειάζεται να έρθουν οι επίσημοι για να στρώσουμε τα γιορτινά μας. Παράλληλα σας παρουσιάζω το πατρόν του μήνα Δεκέμβρη που είναι και το τελευταίο για το 2011. Κι αν θεωρείτε ότι είναι αργά για να πιάσετε τις βελόνες, σας διαβεβαιώ ότι αν ξεκινήσετε τώρα του χρόνου θα έχετε ένα πολύ ωραίο τραπεζομάντιλο κεντημένο από τα χεράκια σας και θα το καμαρώνετε κάθε χρόνο τέτοια εποχή ;)



Αξεσουάρ
Μια ιδέα για το στολισμό του τραπεζιού είναι κεντημένα δαχτυλίδια για την πετσέτα του φαγητού. Είναι από ύφασμα καμβά με σταυροβελονιά μετρητό. Στο ίδιο ύφασμα μπορείτε να κεντήσετε το μονόγραμμα κάθε καλεσμένου σας και τελειώνοντας το γεύμα θα έχει και ένα αναμνηστικό από τα χεράκια σας χωρίς να σας βάζει σε περιττά έξοδα.. λίγο χρόνος χρειάζεται! Στα δικά μου ο χρόνος έχει αφήσει λίγο τα σημάδια του.. :)




Και πάμε για το κυρίως γεύμα! Τραπεζομάντιλο φαγητού κεντημένο σταυροβελονιά μετρητό σε λινό καμβά της Zweigart με Χριστουγεννιάτικα δεντράκια σε διάφορα μεγέθη, οι κλωστές είναι DMC. Το τελείωμα είναι με Γαλλικό λινό λευκό. Το συγκεκριμένο σχέδιο θεωρώ ότι είναι απλό και λιτό. Κι αν φοβάστε ότι θα λερωθεί.. μπορείτε να φτιάξετε σουπλά για να το προστατέψετε.



Όλες τις λεπτομέρειες θα τις βρείτε στο βιβλιαράκι της ZWEIGART No 139 και πολλά άλλα Χριστουγεννιάτικα θέματα για κεντήματα. Κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε και να το αγοράσετε.


Από μένα Καλές ετοιμασίες με κέφι και αισιοδοξία!



Georgia
Για πληροφορίες, αφήστε μου μήνυμα και θα επικοινωνήσω μαζί σας.

8 σχόλια:

  1. Ουάου...πολύ καλές ιδεές!!!!!!Μπράβο!!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο τραπεζομάντιλο!!! Είναι κάτι το διαφορετικό από τα συνηθισμένα!!!
    Φιλιά καλή σου μέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απιστευτα!!!!αχ ποσο ζηλευω αλλα ελα που δεν προλαβαινω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειναι τελεια!!! φανταστικο για στολισμα του τραπεζιου!!εισαι φοβερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή