12 Οκτ 2013

«Το Τυχερό Κουμπί» σας καλωσορίζει στο εργαστήρι του!


Καλημέρα σε όλους!

Στα μέσα Σεπτεμβρίου καθώς δούλευα στο εργαστήριο μου, μου ήρθε η ιδέα πως πρέπει να ανασυντάξω το χώρο που εργάζομαι καθώς οι απαιτήσεις της δουλειάς μου με την πάροδο του χρόνου ολοένα και αυξάνονταν. Από κει που είχα μια μικρή γωνίτσα με λιγοστά υλικά και εργαλεία οι αλλαγές με το πέρασμα του χρόνου έγιναν αναγκαίες. Όταν το συνειδητοποίησα έπρεπε να κάνω κάτι και γρήγορα μάλιστα. Ήδη είχα φτιάξει αρκετά πραγματάκια για καλύτερη οργάνωση στο παρελθόν. Αυτό που χρειαζόμουν τώρα ήταν η εξοικονόμηση χώρου κι έναν έξτρα πάγκο εργασίας.     


«Το Τυχερό Κουμπί» σας καλωσορίζει στο εργαστήρι του, τον φυσικό χώρο που γεννιούνται οι δημιουργίες μου. Χώρος που όταν μπαίνω όλα αλλάζουν... Ζω ένα παραμύθι! Καλύτερη οργάνωση και μερικά επιπλέον ράφια και αποθηκευτικοί χώροι έκαναν τη διαφορά.



Ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς ήταν η οργάνωση των υφασμάτων και πιστέψτε με δεν ήταν καθόλου εύκολη! Το διαδίκτυο με βοήθησε πολύ σε αυτό το κομμάτι και μία εντελώς τυχαία επίσκεψη  στο The Cottage Mama Studio  με βοήθησε πολύ στο πως να οργανώσω τα υφάσματα μιας και όταν τα είδα τόσο τακτοποιημένα πραγματικά τα ζήλεψα! Βέβαια είχα ένα σημαντικό πρόβλημα που θα βρω τα  fabric organizers.. όσο κι αν έψαξα, ώρες ατελείωτες -αφού τα συγκεκριμένα υπάρχουν μόνο στην Αμερική- δεν τα βρήκα πουθενά και το κόστος για να έρθουν στην Ελλάδα είναι άκρως απαγορευτικό! Έπρεπε να βρω μια λύση όσο το δυνατόν πιο οικονομική διότι χρειαζόμουν αρκετά τεμάχια και την βρήκα!

Με δύο μεγάλα φύλλα κόντρα πλακέ (με λεία επιφάνεια) κομμένο σε διάφορες διαστάσεις έκανα τέλεια δουλειά και αρκετά οικονομική. Η αλήθεια είναι ότι ήταν επίπονη και χρονοβόρα εργασία να τυλίγεις ένα ένα τα υφάσματα. Αλλά το αποτέλεσμα είναι χάρμα οφθαλμού  :)
Ξέρω επιτέλους που θα βρω τι!


Για τα ποιο μικρά κομμάτια υφάσματος (fat quarters) μικρά καλαθάκια αλλά και η θήκη περιοδικών ήταν πολύ πρακτικά και αποτελεσματικά!



Όσο για τις κορδέλες ήταν κάτι που είχα κάνει πολύ πριν για την οργάνωση τους απλά συμπλήρωσα μερικές βάσεις ακόμα.


Τα κουτιά είναι η αδυναμία μου! Δύο απ΄αυτά όμως είναι ξεχωριστά και λατρεμένα. Το ένα είναι φτιαγμένο από τα χεράκια της Χαράς και το άλλο από τα χεράκια της Μαρίας και θέλω να τις ευχαριστήσω πολύ πολύ! Κουτιά που φιλοξενούν μικρά πραγματάκια που όμως κάνουν την διαφορά στις κατασκευές αλλά και στην διακόσμηση αυτών.
  

Ψαλίδια και άλλα..!

Στον έναν πάγκο εργασίας μου πολύ πρακτική ιδέα ήταν για την οργάνωση των εργαλείων μου να τοποθετήσω ένα επίτοιχο μεταλλικό organizer. Τα ψαλίδια για μένα είναι τόσο σημαντικά όσο και τα μαχαίρια για έναν σεφ! Το καθένα είναι για διαφορετική χρήση.


Το καλύτερο απ' όλα βέβαια οι συρταρωτές ραφιέρες, μία κάτω από τον πάγκο εργασίας και μία δίπλα του για αποθήκευση και ταξινόμηση.


Κορδέλες και μικρά κομμάτια υφάσματος που πάντα είναι χρήσιμα.


Το πάνελ δεξιά δεν το αποχωρίζομαι ποτέ, ήταν στο παιδικό δωμάτιο της κόρης και παραμένει ένας πολύ καλός αποθηκευτικός χώρος για μικρά πραγματάκια. Αριστερά μια καλή λύση για την αποθήκευση της τσόχας μου, το οποίο κρεμιέται μέσα σε ντουλάπα και είναι πολύ πρακτικό διότι πέραν της εξοικονόμησης χώρου βλέπεις και το απόθεμα ανά πάσα στιγμή!


Τέλος, ο μικρός αλλά μεγάλος θησαυρός μου που εμπνέομαι και δημιουργώ είναι τα βιβλία μου!
Εδώ θα ήθελα να τονίσω πως όλες οι κατασκευές μου είναι εμπνευσμένες ναι μεν από τα βιβλία μου, αλλά πάντα με την δικιά μου πινελιά, με το μεράκι και την αγάπη  που έχω για τις κατασκευές μου. Ο χρόνος είναι πολύ πολύτιμος για μένα για να κάθομαι να ψαχουλεύω δημιουργίες άλλων και να τις αναπαράγω, δεν το έχω κάνει ποτέ! Αυτό το λέω διότι με λύπη μου πολλές φορές κατά τύχη έχω δει κατασκευές μου σε πλήρη αντιγραφή και αναπαραγωγή.. και ο νοών νοείτω. Αυτό λοιπόν που θα συμβούλευα όλους αυτούς που θέλουν να ασχολούνται με το «χειροποίητο» πρώτα απ' όλα αγάπη και  μεράκι για αυτό που δημιουργούν και το προσωπικό τους γούστο να σημαδεύει τις δημιουργίες τους, άλλωστε όλοι παίρνουμε ιδέες, ο σκοπός όμως είναι πως υλοποιούνται.



Ελπίζω να μην σας κούρασα, αλλά θα χαρώ αν σας βοήθησα σε περίπτωση που σκέφτεστε μια μικρή ανακαίνιση στο εργαστήρι σας. Να εξομολογηθώ πως η χαρά μου είναι μεγάλη που σήμερα σας ξενάγησα στον μικρό παραμυθένιο χώρο μου!

Πολλά φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!



Georgia
Για πληροφορίες, αφήστε μου μήνυμα και θα επικοινων

19 σχόλια:

  1. Κι εμείς είμαστε χαρούμενες που μας άνοιξες την πόρτα απο το μαγικό εργαστήρι,σαν το ΣΟΥΣΑΜΙ ΑΝΟΙΞΕ!
    Και εκτός απο θαυμασμό για την τάξη και την οργάνωση που επικρατεί ,αισθάνθηκα και μια μικρή ακόμα χαρούλα που συμμετέχω σ αυτό το πανηγυρι των χρωμάτων και των ιδεών που υλοποιούνται σ αυτό το μαγικό κόσμο!`
    Ξέρεις οτι σε θαυμάζα πάντα, ένας λόγος παραπάνω μετά το φετινό καλοκαίρι.
    Φιλάκια πολλά και πάντα ΟΜΟΡΦΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω Χαρά μου ένα καφεδάκι του χρόνου να τι πιούμε ξανά το εργαστήρι μου είναι ανοιχτό και με χαρά θα σε υποδεχτεί!
      Πολλά πολλά φιλιά :)

      Διαγραφή
  2. Η σωστή οργάνωση σ'αυτούς του χώρους της δημιουργίας, είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Κι εσύ τα ΄κανες όλα όπως έπρεπε! Ο χώρος σου εκτός από φρεσκάδα και τάξη, έχει πολύ χρώμα που του δίνουν όλα αυτά τα υπέροχα υφάσματα, οι κορδέλες κλπ. Θ'αναστενάξουν καρδιές σήμερα...χαχα... όσοι δεν έχουν την πολυτέλεια του δικού τους χώρου, ομολογουμένως θα νιώσουν μια μικρή ζήλια... με την καλή έννοια πάντα. Όσο για τις αντιγραφές... το θέτεις πολύ σωστά. Μου αρέσει που κάνεις αυτή την αναφορά αντί να τρέχεις πίσω από τον καθένα και να τον προγκάς... όπως βλέπω κάποιους κατά καιρούς. Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί η αντιγραφή γιατί πιστεύω πως φαίνεται και με τον καιρό ο ''αντιγράφων'' αποκαλύπτεται και πάει στη άκρη του...χαχα. Φιλιά πολλά στ'αγαπημένα μου Χανιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε καλοκαίρι είμαι στα Χανιά. Εύχομαι το επόμενο να τα καταφέρω να'ρθω να σε δω. Μια έκθεση εκεί είναι και δική μου επιθυμία. Είναι στα σχέδιά μου...

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή Μαρία μου, Σε ευχαριστώ πολύ! Και συμφωνώ απόλυτα με ότι λες για τις αντιγραφές.. είναι η πρώτη φορά που το θίγω το θέμα και πιστεύω και η τελευταία. Απλά κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν... Ας είναι.. Άλλωστε το διαδίκτυο μας προσφέρει και καλύτερες ευκαιρίες.. όπως να έρθεις στα Χανιά και να γνωριστούμε από κοντά! όπως έγινε και με την Χαρά. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή! :) Και γιατί όχι να κάνεις και μια έκθεση στην πόλη μου ;) Πολλά φιλάκια! Θα σε περιμένω :)

      Διαγραφή
  3. Είναι τόσο όμορφο, φωτεινό, χαρούμενο και τακτοποιημένο το εργαστήρι σου Γεωργία μου !!!! Πόσο μου αρέσει που το μοιράζεσαι μαζί μας !!! Τέλεια το μεταμόρφωσες και έχεις πολύ γούστο και στη διακόσμηση!!!
    Φιλάκια πολλά !! :))!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήταν πολύ όμορφο που μας ξενάγησες στον χώρο σου !!!
    Τον έκανες πολύ ευχάριστο και μια χαρά τακτοποιημένο, θα είναι πολύ ωραία να δουλεύεις
    σ αυτό το όμορφο περιβάλλον !!!
    Καλές δημιουργίες και καλές δουλειές !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγινε ενας μικρός κουκλίστικος παράδεισος!!
    Σε εμπνέει για δημιουργία και σίγουρα άξιζε ο κόπος που έκανες!
    Καλή και δημιουργική εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλοδούλευτο και καλές εμπνεύσεις!
    Ένας μικρός-μεγάλος Παράδεισος!!!!
    Τι όμορφα τακτοποιημένος χώρος,και πόσο φωτεινός και χαρούμενος!
    Τιμή μας να ανοίγεις το κατώφλι σου!
    Γεωργία μου,πολλά φιλιά κι ευχές για καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αααααααα! εσύ παιδί μου είσαι ολοκάθαρη και με τάξη...που να πάω να κρυφτώ εγώ με το χάος που έχω στο δικό μου;Γι' αυτό έχεις τόσο όμορφες δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟΣ Ο ΧΩΡΟ ΣΟΥ!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ,ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!!!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σας ευχαριστώ πολύ πολύ κορίτσια!
    Να είστε όλες καλά και πάντα δημιουργικές!
    Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραίο το εργαστήριό σου! Να είσαι πάντα καλά για να δημιουργείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο χώρος σου εκτός απο όμορφος κ τακτοποιημενος ειναι κ πολυ "ζεστός". Συνέχισε με τις όμορφες δημιουργίες σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα, πολύ χαίρομαι για σένα! Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα χώρο δικό σου για να δημιουργείς αλλά και να είναι τόσο τακτοποιημένος! Τώρα που είδα τις φωτογραφίες σου θυμήθηκα το χάλι μου έχω κι εγώ κάτι υφάσματα και πρέπει να τα ψιλομαζέψω. Ο χαμός γίνεται! Με ενέπνευσες θα το παλέψω να οργανωθώ! Πάντα τέτοια σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε ζηλεύω. Θέλω και εγώ ένα εργαστήρι!!!!!!!!!! Δεν έχω καθόλου χώρο και όλα τα υλικά μου είναι σε διάφορους χώρους! Ευτυχώς που δεν έχω τζάκι γιατί τα θαλασσόξυλα μου "κάποιοι" θα τα οδηγούσαν εκεί! ΧΑ!!!!!!!!! κΑΛΗΜΈΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κουκλίστικο είναι το εργαστήρι σου Γεωργία μου!!! Ομορφο και τακτοποιημένο!!! Καλές δημιουργίες λοιπόν!!!
    Τα φιλιά μου και καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. θεικοοοοοοο!απιθανοοοοοοοοο!ειναι ενα εργαστηρι παραμυθενιο σαν αυτα που φτιαχνεις!!!!!καλη δημιουργικη συνεχειααα!φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κοριτσι μου σε ζηλεύω υπέροχα οργανωμένα όλα μπραβο σου Γιωργία μου σε φιλω !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή