9 Δεκ 2015

Καλοτάξιδα καραβάκια

Σας χαιρετώ,

Την αγάπη μου για την θάλασσα την έχω εκφράσει αρκετές φορές μιας και μεγάλωσα δίπλα της. Σε παλαιότερη ανάρτηση «Χριστουγεννιάτικο Καράβι» Έθιμο Παλιό έκανα μια μικρή αφιέρωση. Τα σημερινά καραβάκια πέραν της ελληνικής παράδοσης, του συμβολισμού τους και του διακοσμητικού σκοπού τους έχουν και κάτι ακόμα.  



Η ιδέα να φτιάξω αυτά τα υφασμάτινα καραβάκια ξεκίνησε από πολλά μικρά κομμάτια υφασμάτων που είχα εδώ και εκεί και θέλησα να τα αξιοποιήσω. Κάτι σαν παιχνίδι στην αρχή, ως διακοσμητικά ή doorstop ή σαν γουράκια.

Στην πορεία όμως, αφού ξεκίνησα την κατασκευή τους σκεπτόμενη τον συμβολισμό τους και την παράδοσή μας ένιωσα έναν κόμπο στο λαιμό..  Καραβάκια που ταξιδεύουν εδώ και μήνες στα πελάγη μας με σκοπό την λύτρωση συνανθρώπων μας που ψάχνουν μια καλύτερη τύχη.


Το χέρι δεν έφευγε από την ραπτομηχανή ήθελα να φτιάξω κι άλλα, κι άλλα. Με την ευχή όχι άλλα καραβάκια στο έλεος των κυμάτων.. και όλα τους να είναι καλοτάξιδα και μόνο για καλό σκοπό!  


Και αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να ταξιδέψει με τούτα τα καραβάκια..


Να τα βλέπουμε και μόνο καλές σκέψεις να κάνουμε και πολλές ευχές για να είναι όλα τους καλοτάξιδα!


Καταλαβαίνω ότι μπορεί να βάρυνα λίγο το κλίμα.. Όμως η δύναμη της θετικής σκέψης μπορεί και να μην είναι σταγόνα στον ωκεανό αλλά να προέρχεται από τις πολλές!!

Να είστε όλοι καλά και να περνάτε όμορφα! 
:)



Georgia
Για πληροφορίες, αφήστε μου μήνυμα και θα επικοινωνήσω μαζί σας.

3 σχόλια:

  1. Τα πάνινα καραβακια σου με εντυπωσιασαν οπως και όλα τα στολιδια σου απο ύφασμα ...απολαυσα και τις προυγουμενες αναρτησεις σου με οτι όμορφο έχεις φτιαξει..αυτό .. δείχνει οτο ξερεις πολύ καλα απο ραψιμο..μπραβο.... να περνας ομορφα οτι και να κανεις... καλως σε βρήκα... φιλάκιααα..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πανέμορφα! Μακάρι να είναι καλοτάξιδη η νέα χρονιά για τον ταλαιπωρημένο κόσμο μας και η θάλασσα να ξαναγίνει περιβόλι διακοπών και χαρούμενων ταξιδιών!
    Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή