22 Σεπ 2015

Σαλιγκαράκια, μελισσούλες και καλώς ήλθες φθινόπωρο!

Καλησπέρα σας!

Πολλά και διάφορα συνέβησαν το διάστημα που μας πέρασε όμως σήμερα θα δώσω προτεραιότητα στο φθινόπωρο που έχει κάνει αισθητή την παρουσία του! Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο πολύ καρτερούσα να έρθει αυτή η στιγμή.. κι αυτό διότι όταν εγώ ετοίμαζα τα παρακάτω είχαμε ακόμα καύσωνες! 

Έφτασε λοιπόν η ώρα το Τυχερό Κουμπί να καλωσορίσει το φθινόπωρο με τα πιο χαρούμενα σαλιγκαράκια να κάνουν τα πρώτα τους βήματα, τυχερές μελισσούλες που έχουν εναποθέσει τη σοδειά τους αλλά και μανιτάρια που σιγά σιγά θα αρχίσουν να ξεμυτίζουν ;) 


Αφορμή για το ξεσηκωμό τους, όχι μόνο η φθινοπωρινή ατμόσφαιρα, αλλά και το χαρμόσυνο γεγονός της βάπτισης του Κωνσταντίνου όπου μετά χαράς ταξίδεψαν μέχρι τους Γόμφους Τρικάλων.


Ας τα πάρουμε όμως απ΄την αρχή.. 
Μαζί με την μαμά του Κωνσταντίνου -το δεξί μου χέρι- αρκετό καιρό πριν προγραμματίζαμε την βάπτιση γνωρίζοντας ότι θα έχει μπει κάπως το φθινόπωρο κι έτσι καταλήξαμε για μπομπονιέρες στα σαλιγκαράκι door stop με διάφορα πολύχρωμα υφάσματα.



Οι μπομπονιέρες τοποθετήθηκαν στο τραπέζι των καλεσμένων.





Στη συνέχεια η μαμά είχε την καταπληκτική ιδέα για το κέρασμα, ένα βαζάκι με μέλι -παραγωγή του μπαμπά- που θα ήταν πάνω στο τραπέζι.


Έτσι μας ήρθε η ιδέα να στολίσουμε τα βαζάκια με μίνι μελισσούλες και το καπάκι διακοσμημένο με κερήθρα :)


Σειρά πήρε η διακόσμηση των τραπεζιών όπου θα έπρεπε κάπως να δέσουμε τα προηγούμενα με μια κατασκευή η οποία θα στόλιζε το κέντρο του τραπεζιού - centerpieces -.


Η τελική ιδέα ήταν ένα δεντράκι ξύλινο όπου στα κλαδάκια του διακοσμήσαμε μίνι μελισσούλες πάνω σε υφασμάτινο λουλούδι, σαλιγκαράκια, πουλάκια και στη βάση του μανιταράκια παρέα με ένα σαλιγκαράκι.


Δεν θυμάμαι πιο χαρούμενο το εργαστήριο μου!



Το αποτέλεσμα.. αυτό!


Τους καλεσμένους περίμενε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα με πολλές εκπλήξεις ;)



Το βιβλίο ευχών από χέρι σε χέρι γέμισε με ευχούλες :)


Η βάπτιση του Κωνσταντίνου μου έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσω, να αυτοσχεδιάσω, να φανταστώ αλλά και να χαρώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Μαμά.. (και για το φωτογραφικό υλικό) στο Μπαμπά αλλά και στον Κωνσταντίνο εύχομαι να είναι τυχερός! Και βεβαίως η νονά πάντα άξια!!



 Σύντομα και πάλι μαζί με ένα ανανεωμένο εργαστήρι. Ως τότε να είστε καλά, τους χαιρετισμούς μου και την αγάπη μου σε όλους σας!
:)



Georgia
Για πληροφορίες, αφήστε μου μήνυμα και θα επικοινωνήσω μαζί σας.

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα! Πανεμορφα ολα! Μπραβο! Το δεντρακι ειναι χειροποιητο; η απο καποιο μαγαζί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!
      Ευχαριστώ πολύ :) Το δεντράκι είναι από μαγαζί δεν το έχω φτιάξει εγώ.

      Καλό Σαββ/κο!

      Διαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ Μαρία Έλενα :)
    Φιλάκια κι από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή